Existencialisme feminista

En el feminisme existencialista s'emfatitzen conceptes com la llibertat, les relacions interpersonals i l'experiència de viure com un cos humà.[1] Les feministes existencialistes valoren la capacitat de canvi radical, però reconeixen que factors com l'autoengany i l'ansietat causada per la possibilitat de canvi poden limitar-la. Moltes es dediquen a exposar i soscavar els rols de gènere socialment imposats i les construccions culturals que limiten l'autodeterminació de les dones, i critiquen a les feministes postestructuralistas que neguen la llibertat intrínseca de les dones individuals.[2] Una dona que pren decisions pel que fa a la seva forma de vida i pateix l'ansietat associada a aquesta llibertat, aïllament o inconformisme, però segueix sent lliure, demostra els principis de l'existencialisme. Les novel·les de Kate Chopin, Doris Lessing, Joan Didion, Margaret Atwood i Margaret Drabble inclouen en les seves històries tals heroïnes existencials.[3]

  1. Larrabee, Mary Jeanne «Existentialist Feminism». Encyclopedia of Feminist Theories. Code, 2000, pàg. 187-188.
  2. Encyclopedia of Feminist Theories. Londres i Nova York: Routledge World Reference, Taylor & Francis, 2000, p. 266. ISBN 0415132746. 
  3. Hiatt, Mary P. «Existentialism and Feminism». ERIC: Education Resources Information Center. [Consulta: 27 setembre 2012].

© MMXXIII Rich X Search. We shall prevail. All rights reserved. Rich X Search